Nov 22, 2013

Ibu itu HEBAT

Assalamualaikum awak awak dan awak. 

Harinie saye nak post sikit pasal seorang insan yang bergelar ibu atau mak atau mama atau mummy atau apeape panggilan untuk mak anda. Aku tak kisah. Sperti yang kite semua tahu, syurga terletak dibawah tapak kaki ibu. So, kite kene hormat mak kite semua. Mak saye, mak anda, mak masingmasing. Jangan kuajaq dengan mereka. Saye cakap nih bukanlah bermaksud saye seorang anak yang solehah, mithali dan wow wow gitu. Saye manusia biase jugak. Buat salah, buat dosa. Tapi sebagai manusia tak salah kite saling ingat mengingati kan? Kalau rase ade buat salah dengan ibu masingmasing, nasihat saye, cepat mintak maaf. 
Aku tak suke bile anakanak tinggikan suare dekat mak diorang. Rase nak tampar kiri kanan kiri kanan. Sedih. 

Bile mak kite dapat tahu yang diorang dapat baby, orang first gembira, ofcourse ler mak kite. Orang yang mengandungkan kite, konfem konfemlah mak kite. Mak kite yang bawak perut yang semakin membesar kesana kemari. 9 bulan 10 hari kan? lame tuh awak. bukan sekejap. Nak duduk payah, nak baring payah. Nak keluarkan kite lagilah payah. Mereka bertarung dengan nyawa. Eleh kau, mane kau tahu? Aku tahulah, mak aku cerite. sayang mama :*
Bile kite keluar dengan selamat, mak kite gembira. Mengharap anaknye akan menjadi anak yang soleh solehah. 

 Part yang tak seronok bile ade yang tak jadi anak macam mak ayah die harapkan. oke, itu sedih :'(  Bile si anak bertengkar dengan maknye. Bile Si anak bertegang urat dengan maknye. Bile Si anak mencabar maknye. Hello awak, tak sedar diri ke itu mak awak? Tak sedar diri ke kalau takde mak, awak tak wujud dekat dunia nih. Jangan nak berlagak macam dunia nih awak punye. EHH? Janganlah sampai mak kite doakan yang buruk buruk untuk kite. Taat ibu, sayang ibu, hormat ibu, peluk ibu, cium ibu = BAHAGIA. kann?

 Awesomeeeeeeee mama!
LuvYou :)

No comments:

Post a Comment