Nov 29, 2013

Kenangan di INTIM.

Assalamualaikum .
Semalam baru balik daripada intim. Ade kem dekat situ daripada 24-28 november.

Aktiviti selama 5 hari tuh same je. Hafal quran, mengulang, belajar, makan, rehat. Tapi best sebab tak ramai. Suasane pon aman damai. Eceh ayat hang. Waktu free yang betul betul time malam lah, pukul 10. Time tuh lah nak terbang ke bilik kawan. Time tuh lah buat jamuan makan. Time tuh lah bace novel. Time tuh lah memekak. Senang cerite, kau boleh buat ape kau yang suke. 28 November, aktiviti lain sikit. Yelah, nak balik dah mase tuh ~ Kelas quran macam biase tapi sampai pukul 9.30 pagi je. Lepastuh balik bilik kemas barang then checkout. Pukul 10.30 kene pergi bilik audiotirium sebab ade ceramah motivasi daripada Ustaz munawir tak silap. Lawakkk giloooooooo ustaz tuh. Semua program habis lepas zuhur dan semua boleh balik. Aku tumpang DinniQistina untuk kali kedua. Oiiii, segan kot. Yang datang ambil ayah dan abang die. Buat muke tak malu jelah -___________-  

Kitorang tak terus balik, singgah kampung Dinni kejap smentara nak menunggu ayah die hantar kereta untuk dibaiki. Mulemule memanglah janggal. Tapi disebabkan ade ramai budak kecik kat rumah tuh, seronok. Yang paling aku suke, Kimi, budak lincah dan aktif. Mulemule die malu dengan aku. Dah lame sikit, baru ok. Aku memain dengan die. Terkejut tengok die makan keropok dengan sos cili. Tak minum air pon, kagum aku. Die tak reti duduk diam. Kalau duduk sekejap je, pastuh lari lari. Comel gile, tak tipu. Yang lain pon comel jugak :)

Lepas asar baru dah nak balik. Dah salam semua baru bertolak. Eh, sebelum tuh singgah Billion, Dinni kempunan aiskrim hehe. Semua keluar ayah die sorang kat kereta. Dalam 5 minit, baru balik Seri Iskandar. Sempat tidur dekat kereta. Penat. Dinni dari awal sampai akhir, bace novel je ler. Nak dekat dekat 6.30 jugak lah, baru selamat sampai rumah. Alhamdulillah.


Copp, nak selit gambar sekejap -,-
Kenangan di INTIM. Aku, Diniah, Saadah, Nasuha, AisyahNad.

No comments:

Post a Comment