May 28, 2012

Kuning, Pink, Putih :)

 Muke siape paling ayu ? *angkat kening*

Seriously, saye amatlah merindui zaman sekolah rendah.
Aku rindu korang. Tak tipu. Ingat tak bile bulan puase je, lepak kat belakang. Buat macam rumah semua tuh --'. Bile ingat balik, oke aku rase nak tergelak. Kalau minggu perikse pon kite dok kat belakang tuh. Duduk hanye berlapiskan batu bata yang dikutip. And then, amik meja konon papan hitam.Ingat tak bile kite dah habis periksa, kite dok kat bilik Bahasa Arab main sepak selipar, botol , tin, penutup botol. Sampailah pernah sekali tuh ade cikgu datang, marah marah. Oppsss, kantoi sudahh. Semua bertempiaran lari. Ade yang masuk kelas dan ade yang masuk tandas. Bile keluar daripada tandas, terserempak dengan cikgu tuh. ERRRRRR, apeboleh buat masetuh, tunjuk muke tak bersalah jelah :)
Kite selalu rehat dekat belakang pentas. Atas rumput. Sebab kantin penuh. Tapi kadang kadang kalau kantin tak penuh pon kitorang duduk kat situ. Konon lain daripada yang lain. *krikk krikk*Kite ade je gaduh. Setiap hari kott. kalau tak gaduh, tak puas hati. Tapi aku rase itulah yang merapatkan lagi ukhwah kite. ecewahhhhhhhhhh, bajet je. Mase hari last sekolah, Dinnie takde. Pergi Arab. Masetuh, memang aku tak rase hari tuh hari last sekolah. Masetuh jugaklah, Hana and Hawa merajuk kat kitorang sebab kitorang pergi kedai tak ajak diorang. Hehe, sorry beb. Tak sengaje. Memang tak ingat korang sbb excited nak gi kedai beli makanan --'. Pastuh, titibe aku nampak kereta mak Aina lalu. Dalam tuh ade Hana and Hawa. Bile mak Aina bukak cermin kereta, Gulp, korang menangis.Bile tanye diorang asal diorang nangis, diorang cakap takde ape ape. LAH SANGAT.
3 orang pengawas sekolah, sorang pengawas pusat sumber lagi sorang murid biase. Hah, elok sangatlah tuh. Tak kesah lah semua tuh, ade jawatan ke tidak, kitorang tetap kawan. Korang kawan yang memahami. Aku sayang persahabatan nih. Harap harap ia berkekalan sampai akhirat. InsyaAllah.

#Plan nak jumpe minggu cuti#