Nov 21, 2011

Same je dua beradik nih =.=

Assalamualaikumwarohmatullahiwabarokatuh. (hambek kau)

Eh, saye bangun awal harinih. Bangge tak? Semata-mata nak bukak blog gile nih lah. Eh, blog nih tak gile, saye yang naik gile edit this blog. Nak mintak kawan tolong pon, macam die nak. Baik edit blog die sendiri -,- 
Anyway harinie saye nak cite sikit pasal kakak and adek saye. Seriously, perangai diorang buat saye sakit jiwa, sakit otak, sakit dada and pelbagai sakit. Si kakak suke memakse, menengking, mengarah, mengungkit. hehe. Contoh :

"Adek, tolong sidai baju jap. Kakyong nak mandi lah. Tolong eh, semalam kakyong dah sidai dah semalam. "
Padahal bukan mandi pon -,-

Itu salah satu daripada perangai mengungkit die. Bile die dah bagi arahan macam tuh, saye tak boleh membantah. Kalau saye membantah, die akan menengking saye pulak. Sungguh COMEL kan perangai die? -..-  Dan si adik nih jugak mewarisi perangai si kakyong. 
contoh perangai memaksa : 

Bile aku sedap sedap main komputer, die akan menuju ke aku dan menjerit betul2 dekat telinge aku. "Kakcik, hafiz nak gune! " Kalau aku cakap "nanti jap", die akan merampas mouse tuh dari tangan saye. pehhhh, sikap die tersangatlah cute. Okey, tutup cerite pasal diorang :)


Note : Nasib baik kakyong duduk asrama :)



4 comments:

  1. Kena sabar byk2 jadi kakcik ni. Nanti ada rezki, kakcik pulak duduk asrama.

    ReplyDelete
  2. yeahhh, tuh yang tak sabar nak dok asrama nih :) hehe

    ReplyDelete
  3. haha, LOL !!! same with me ECAH..!, rse nk lari je...!!!

    ReplyDelete
  4. haha, takpe,, tahun depan kite dok asrama. takde lah kene buli (kalau dapat lah)

    ReplyDelete