Dec 7, 2011

This is my friend, Dinnie :)

Assalamualaikum. hoii, ape khabar hangpa semua? sihat ? kalau sihat alhamdulillah. kalau yang tak sihat tuh doa banyak banyak. Hey readers, tadi aku chat dengan kawan aku nih, Dinnie namenye. Yang sekarang berade di Arab. Sangat besttt. Setelah 45 minit chat ngan die, so, dah takde bende nak cakap. Then, aku pon buat cadangan yang bernas.  Aku akan membuat post tentang die, manakala die pulak sebaliknye. faham? Let's Start Now!


10 PERKARA TENTANG DINNIE (yang aku tau)

- Kurang gemar nangis. bukan macam aku 
- Selalu gaduh pada hal hal remah, peace :)
- Bersifat melindungi. Eh, yeke ?
- Tak makan pedas.
- Suke menjerittttt. hehe
- Suke warne tiffany blue. kan kan?
- Gemar bershopping, berfashion :D
- Status? Masih single. kot. mane tau kat arab kau dapat laki. hahahaha (jk)
- Kau akan lempang orang kalau perkara tuh buat kau marah. tapi, kawan rapat die jela.
- And the last one, Kau akan cakap ape je tanpa peduli perasaan orang, same ade marah atau kecik hati atau happy. 

Gambar diaaa :


Dinnie with balloon :)

Nak tengok blog die? Klik sini 
Fesbuk? klik sini jugak.

Hoi Dinnie, aku tau selama kite berkawan nih, banyak bende kau tak puas hati dengan aku. Aku pon same jugakk. hehe :) Jage diri baik baik kat sane. Kirim salam kat anab kau. Ade mase kite jumpe lagi. Sorry kalau bende yang aku tulis kat post kali nih, ade yang membuatkan kau tak puas hati ke, mrah ke, nak sepak aku ke, nak hantuk aku ke. SORRYYYYY. : )) 


Nov 21, 2011

Same je dua beradik nih =.=

Assalamualaikumwarohmatullahiwabarokatuh. (hambek kau)

Eh, saye bangun awal harinih. Bangge tak? Semata-mata nak bukak blog gile nih lah. Eh, blog nih tak gile, saye yang naik gile edit this blog. Nak mintak kawan tolong pon, macam die nak. Baik edit blog die sendiri -,- 
Anyway harinie saye nak cite sikit pasal kakak and adek saye. Seriously, perangai diorang buat saye sakit jiwa, sakit otak, sakit dada and pelbagai sakit. Si kakak suke memakse, menengking, mengarah, mengungkit. hehe. Contoh :

"Adek, tolong sidai baju jap. Kakyong nak mandi lah. Tolong eh, semalam kakyong dah sidai dah semalam. "
Padahal bukan mandi pon -,-

Itu salah satu daripada perangai mengungkit die. Bile die dah bagi arahan macam tuh, saye tak boleh membantah. Kalau saye membantah, die akan menengking saye pulak. Sungguh COMEL kan perangai die? -..-  Dan si adik nih jugak mewarisi perangai si kakyong. 
contoh perangai memaksa : 

Bile aku sedap sedap main komputer, die akan menuju ke aku dan menjerit betul2 dekat telinge aku. "Kakcik, hafiz nak gune! " Kalau aku cakap "nanti jap", die akan merampas mouse tuh dari tangan saye. pehhhh, sikap die tersangatlah cute. Okey, tutup cerite pasal diorang :)


Note : Nasib baik kakyong duduk asrama :)



Nov 20, 2011

Alhamdulillah :)

Seriously, saye jeles dengan orang yang dapat 5A dalam UPSR. Tapi, alhamdulillah, keputusan saye sudah cukup buat mama and ayah gembire. Yang B tuh matapelajaran Inggeris. Tapi, yang memeranjatkan serta nak bagi saye sakit jantung, saye dapat A dalam SCIENCE ! Tak diduga sungguh -.- fine, korang tak heran kan?  Baru UPSR belum lagi SPM -.-


Note : Harap harap dapat  ke sekolah KAA.


Nov 13, 2011

Gementar dowh -,-

Minggu nih dapat result. Harap-harap dapat keputusan yang cemerlang serta membanggekan mama and ayah. Aku taknak menagis kerana sedih. Aku nak ape yang aku mimpikan dulu, menjadi kenyataan. tau tak ape aku mimpi mse tidur? pssst psst, Dapat 4A. HAHAHA. Aku nak hasil macam kat bawah nih :D
 .
.
.
.
.
.
.

Mwahahahaha. Harapan aku terlalu tinggi. Aku takot dapat science je. Aku tak penah dapat A dalam science. Gile hebat kan aku? -,- Doakan saye. Maafkan saye kalau ade buat silap.
note: Hari selasa dapat result PSRA. Hari Khamis dapat result UPSR